Prijs geheugenchip blijft dalen

De markt voor geheugenchips maakt nog steeds turbulente tijden door. Met name de prijzen van 16 megabit-Drams dalen nog scherp. Volgens Baring Securities komt dit doordat Intel problemen heeft om voldoende MMX-processoren te leveren. De roep om geheugenchips zal weer toenemen, zodra Intel aan de vraag kan voldoen.

Voorlopig zal de druk op de Dram-prijzen nog verder toenemen. In de zomer komt ook UMC uit Taiwan met 16 Mbit Drams op de markt. Volgens Dataquest zal de vraag naar snelle synchrone Drams na de zomer exploderen, wanneer Intel de productie verhoogt van de TX chipsets die gebruik maken van de snelheidsvoordelen van de 66-MHz SDrams.
De meeste SDrams zullen 16-Mbit chips zijn. Fabrikant NEC verwacht dat 64 Mbit Drams pas in de zomer van 1998 goedkoper worden dan vier 16 Mbit SDrams. NEC heeft aangekondigd de prijzen van zijn 64 Mbit synchrone Drams te verlagen naar vijftig dollar. De zeer lage prijzen gelden vooral voor de langzamere EDO-Drams.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable