EC stimuleert electronic commerce

De Europese Commissie gaat de ontwikkelingen op het gebied van 'electronic commerce' krachtig bevorderen. Zonder tot een concrete invulling van plannen te komen, wilde de Commissie eerst een algemeen kader vaststellen voor maatregelen op dit gebied.

Als eerste wil de Commissie overal goedkope toegang bieden tot de infrastructuur via veilige en gemakkelijk toepasbare technologieën, diensten en netwerken. Daarnaast moet er voldoende bandbreedte beschikbaar komen. Een andere uitdaging is er voor te zorgen dat bijvoorbeeld de betalingssystemen volgens internationale standaarden worden gebouwd.
Ook moet er binnen de Europese Unie samenhangende regelgeving komen gebaseerd op de beginselen van de gemeenschappelijke markt. Bestaande regels zijn gemaakt voor traditionele vormen van zakendoen. Binnenkort moeten ze ook geschikt worden voor 'electronic commerce'. Om een gunstig zakelijk klimaat te bereiken zullen de nodige vaardigheden en het bewustzijn worden bevorderd. Tenslotte moet een samenhangend raamwerk van regels op internationaal niveau worden ingesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.