Hewlett-Packard koopt Verifone

Teneinde een prominentere rol te kunnen spelen in de snel groeiende electronic commerce markt, koopt Hewlett-Packard via een transactie met een beurswaarde van 1,18 miljard dollar het bedrijf Verifone Inc.

Verifone is in de Verenigde Staten één van de belangrijkste leveranciers van hard- en software voor elektronisch betalen. Het bedrijf zal als onafhankelijke eenheid blijven opereren. Aandeelhouders ontvangen één HP-aandeel voor ieder Verifone-aandeel. Verifone behaalde in 1996 een netto omzet van 472 miljoen dollar.
Het in Redwood City, Californië, gevestigde Verifone (http://www.verifone.com), is sinds de oprichting in 1981 gespecialiseerd in systemen voor de geautomatiseerde afhandeling vancredit card transacties. Sinds kort richt het bedrijf zich ook op produkten voor commerciële transacties via Internet, ondermeer via het gebruik van chipkaarten. Volgens Verifone verloopt zo'n 65 procent van alle elektronische transacties in de VS (samen goed voor 800 miljard dollar) via één of meer van hun systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-24T00:00:00.000Z Redactie Computable