McAfee beschuldigd van piraterij

Symantec Corp heeft gisteren bij de rechtbank van Santa Clara een aanklacht ingediend tegen McAfee Associates. Symantec beschuldigt McAfee van het stelen van vitale stukken software-code.

Concreet zou het gaan om de Norton-utility Crashguard van Symantec. McAfee (net als Symantec leverancier van anti-virus- en utiliteitssoftware) zou de code van dit programma, dat beschermt tegen en helpt bij systeemcrashes, illegaal hebben toegepast in het eigen, vergelijkbare programma PC Medic.
Symantec denkt deze beschuldiging te kunnen bewijzen via een onlangs uitgevoerde evaluatie door een onafhankelijke partij. Hieruit zou naar voren zijn gekomen dat de beide producten 'niet karakteristiek identiek' zijn. Men denkt dat McAfee via reverse-engineering de code ontleed heeft, aangezien in het ontwerp van PC Medic dezelfde 'ongebruikelijke eigenaardigheden' voorkomen als in de code van Symantec. Als de rechter Symantec in het gelijk stelt kan dit McAfee in het ongunstigste geval tientallen miljoenen dollars gaan kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable