Weer klachten over bug in Pentium

Microprocessor-fabrikant Intel ziet zich wederom geplaatst tegenover aantijgingen dat de Pentium-processor bepaalde drijvende-komma berekeningen niet correct zou uitvoeren.

De mogelijke problemen zijn naar buiten gekomen via publicaties op de websiteIntel Secrets (http://www.x86.org/) van Robert Collins. De bug zou zich zowel kunnen voordoen in de nieuwe Pentium II processoren, waarvan er inmiddels minstens 100.000 geproduceerd zijn, als in de miljoenen reeds in omloop zijnde Pentium Pro chips.
De drijvende-komma eenheid van de Pentium zou in bepaalde gevallen de fout ingaan bij het omzetten van zeer grote drijvende-komma cijfers naar integere getallen. Hoewel de software bij dit soort fouten de processor behoort te waarschuwen, schijnt het in sommige gevallen voor te komen dat de processor de fout-vlag onjuist aanstuurt.
De bug-berichten wierpen een schaduw over de introductie gisteren van de nieuwe Pentium II processoren (zie het Online IT-Nieuws van gisteren). Intel ziet in de nieuwe problemen in ieder geval geen aanleiding de levering van de Pentium II uit te stellen. Men is momenteel druk doende alle bug-rapporten te bestuderen en te analyseren en eind deze week denkt de chipfabrikant met een reactie naar buiten te kunnen komen. Wel geeft men aan niet weer de fout te zullen maken onderzoeksresultaten angstvallig geheim te houden, zoals bij de vorige - veel grotere - bug in de Pentium, maar alle bevindingen direct openbaar te zullen maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.