Geen opsplitsing Unisys

De aandeelhouders van Unisys hebben een voorstel verworpen van Greenway Partners om het bedrijf op te splitsen. Ook hebben zij vier managers herkozen, ondanks de druk die door Greenway werd uitgeoefend om zich van stemming te onthouden.

Greenway, een van de grotere aandeelhouders, vindt dat Unisys zijn hard- en softwaregroep (computer business) moet verkopen. Hiermee zou de prijs per aandeel omhoog kunnen. Greenway is al tijden ontevreden over het resultaat van het automatiseringsbedrijf.
Volgens James A. Unruh,chairman enceo, gaat het juist de goede kant op met zijn bedrijf. Wanneer Unisys opgedeeld zou worden, is dat nadelig voor onze klanten en het resultaat op langere termijn, luidde zijn boodschap tijdens de aandeelhoudersvergadering. Unruh weet zich gesteund door het adviesbureau Institutional Shareholder Services, dat een opsplitsing sterk afraad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable