Europa slecht voorbereid op Euro

Europese ondernemingen zijn slecht voorbereid op de komst van de Euro. Ze weten nauwelijks wat er staat te gebeuren. De wijzigingen in de boekhoudingen en aanverwante systemen zullen duur uitvallen.

Bedrijfsleven en overheid in de vijftien EU-lidstaten moeten op ongeveer 23 miljard dollar rekenen. Daarnaast zullen Europese detaihandelsorganisaties zeer hoge kosten moeten dragen gedurende de overgang naar de Euro. Dit blijkt uit een onderzoek van het adviesbureau OTR dat in Nederland een groot aantal klanten heeft.
Het Nederlandse bedrijfsleven is echt wakker geschud. Ruim vier van de vijf grotere Nederlandse ondernemingen is begonnen voorbereidingen te treffen met het oog op de komst van de Euro. Vorig jaar had nog vrijwel geen enkele onderneming wat aan de Euro gedaan, zo kwam toen naar voren uit een studie van Moret, Ernst & Young. Een bijkomende moeilijkheid is dat het Millenniumprobleem vrijwel gelijktijdig om een oplossing vraagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable