Markt digitale fotografie traag

Dataquest bericht dat de verkoop van consumentensoftware voor verwerking en bewerking van digitale foto's tegenvalt. Vorig jaar werden 6,4 miljoen pakketten verkocht.

Dit jaar verwacht het marktonderzoekbureau een groei van 39 procent naar 8,9 miljoen stuks. Indrukwekkend, maar toch laag vergeleken bij de potentie. "Zonder twijfel is de verwerking van digitale foto's dramatisch aan het veranderen, maar het gaat niet zo snel als sommigen hopen", zegt Suzanne Snygg, PC-software analist van Dataquest.
De hardware is nog niet gereed voor consumententoepassingen. Hoge resolutie CCD-videochips maken digitale camera's nog peperduur. Voor een kwalitatief goede camera ligt de prijs rond de 15 duizend gulden, te veel om consumenten over de streep te trekken. Camera's met de laagste resoluties zijn ook relatief duur, tussen de 500 en duizend gulden . Volgens Dataquest moet de kwaliteit nog flink verbeteren om klanten te overtuigen. De prijs van scanners en kleurenprinters ligt wel in een klasse die een groot publiek kan aanspreken, maar ook daarvan kan de kwaliteit nog verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.