IBM investeert flink in Internet

Van IBM's totale onderzoeksbudget van vierhonderd miljoen dollar gaat dit jaar een kwart naar de ontwikkeling van nieuwe Internet gerelateerde projecten. Conferencing, video-toepassingen, Java en website-beheer zijn de steekwoorden. Er komen ook speciale Java-chips.

IBM heeft zijn jawoord gegeven aan Java en Internet. Het blijft niet alleen bij woorden van het topmanagement, er blijken harde dollars geïnvesteerd te worden. Met één van de nieuwe producten, ontwikkeld bij het Thomas J. Watson Research Center, kunnen gebruikers van een intranet beter met elkaar vergaderen. Webcollab, zoals de in Java geschreven applicatie genoemd wordt, maakt het mogelijk om een presentatie te houden over een intranet voor een groot aantal medewerkers. Tekeningen, dia's en dergelijke worden tegelijkertijd op de schermen van de deelnemers vertoond. Voor het audiogedeelte van de presentatie kunnen Internet-phone of de normale telefoon worden gebruikt.
Met een ander product, Webcutter, zijn webmasters in staat om een groot en complex intranet te beheren. Webcutter zal waarschijnlijk onderdeel gaan uitmaken van Lotus Dominoaction. Binnen enkele weken is een testversie gereed. Grote intranetwerken tot tienduizend aansluitingen kunnen beheerd worden.
IBM is van plan ook wat te doen aan de prestaties van Java. De eigen chipdivisie zal een Java-versnellerchip op de markt brengen in het eerste kwartaal van het volgend jaar. Snelle verwerking van in Java geschrevenapplets is noodzakelijk, wil de zogenaamde Netwerk Computer doorbreken. IBM's eigen NC zal geleverd worden met Lotus Kona applets, de Hot Java browser en de Java chiptechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.