Newton in aparte onderneming

Apple gaat de ontwikkeling van de Newton in een aparte onderneming onderbrengen. Deze onderneming zal zich richten op mobiele apparatuur. Pogingen van de computerfabrikant om de Newton te verkopen zijn op niets uitgelopen.

Onderhandelingen met het Zweedse telecommunicatie-concern Ericsson bijvoorbeeld zijn afgeketst op de vraagprijs van 50 miljoen dollar. De nieuwe onderneming, waarvoor nog een naam moet worden verzonnen, zal zich zelf moeten bedruipen. Apple staat niet meer garant voor haar voortbestaan. Verder is men nog op zoek naar een ervarenchief executive officer (ceo).
De nieuwe onderneming zal zich richten op de ontwikkeling van producten en technologieën waarop licenties worden gegeven. Doelgroep zijn de mobiele gebruikers in de zakelijke markt. Te denken valt aan de gezondheidszorg, verkoopapparaten en buitendiensten. Tot de producten die zijn gebaseerd op het Newton besturingssysteem behoren de Messagepad 2000 handpalm-computer en de Emate 300 mobiele computer voor het onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable