Intel heeft haast met Pentium II

Intel verwacht dat de verkopen van de nieuwe Pentium II-processoren binnen één jaar die van de Pentium Pro zullen overtreffen. De chipfabrikant wil de marktpenetratie van de Pentium II bespoedigen door een nieuwe lage-prijzenpolitiek.

Bij vorige introducties hing aan een nieuwe generatie processoren al gauw een prijskaartje van ruim duizend dollar (inkoop). Nu gaat de eenvoudigste versie van de Pentium II, de 233 MHz, reeds bij introductie voor slechts 700 dollar de deur uit bij een afname van duizend stuks. Pas in het najaar is de eerste prijsverlaging geraamd.
Intel wil met de Pentium II snel de huidige generatie van Pentium-processoren vervangen. Alle Pentium chips van de vorige generatie, dus zonder MMX, zullen snel uit de voorraad verdwijnen door ze met forse kortingen (tot 69 procent) te verkopen. Behalve dat de Pentium II MMX multimedia-technologie heeft, bezit de nieuwe processor de verwerkingskracht van de Pentium Pro. Al met al kan de nieuwe processor 30 tot 40 procent sneller zijn dan haar voorgangers. Naast de 233 MHz versie komt er deze maand ook een 266 MHz versie uit. Kort daarna volgt de 300 MHz versie. Systemen met een P233 zullen meteen al beperkt leverbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.