Intel levert flash-geheugenchip

Intel zal deze zomer flash-chips op de markt brengen die twee bits kunnen opslaan in één flash geheugencel. Daarmee verdubbelt de opslagcapaciteit van een 16 Mbit flitschip tot 32 Mbit.

Voor het opslaan van twee bits moet de geheugencel vier toestanden kunnen aannemen voor de waarden (0,0), (0,1), (1,0) en (1,1). Dit bereikt men met vier ladingsniveaus op de 'floating gate' van de geheugencel. Behalve tot opslaan moet de chip ook in staat zijn om deze vier toestanden van elkaar te onderscheiden.
Intel kwam drie jaar geleden al naar buiten met deze 'multilevel' flashgeheugens, maar tot nu toe deed men weinig moeite om de technologie ook werkelijk op de markt te brengen. Flash-chips zijn zeer moeilijk te produceren. Bovendien slijten ze. Het aantal wis- en schrijfcycli is minder dan bij drams, waardoor ze deze chips voorlopig nog niet als werkgeheugen zullen kunnen vervangen. Volgens Intel is het in de toekomst mogelijk om 8 bits (256 ladingsniveaus) in een geheugencel op te slaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.