TI stopt microspiegeltjes-techniek

Texas Instruments stopt met de ontwikkeling van digital-micromirror devices (DMD's) voor printers. TI begon al in de jaren zeventig met de ontwikkeling van chips waarop duizenden afzonderlijk manipuleerbare microspiegeltjes zitten.

Waarnemers schatten dat TI tot nu toe 1 miljard dollar in de microspiegeltjes stak. Het bedrijf is nu tot de conclusie gekomen dat het geen zin meer heeft om DMD's voor printers te blijven ontwikkelen.
DMD's zijn ook te gebruiken in tv-projectiesystemen. TI demonstreerde al systemen met heldere bioscoopscherm-grote projecties. Het bedrijf spreekt tegen dat ook het DMD-project voor projectie-tv zal worden stopgezet, maar brengt juist naar buiten dat het de productiecapaciteit voor deze instrumenten aan het verhogen is. Voor digitale projectie-tv zijn chips met miljoenen microspiegeltjes nodig (één microspiegeltje regelt de belichting van één pixel).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.