HP en Intel processor voor 2001

Intel en Hewlett-Packard gaan samen een achtste generatie microprocessor ontwikkelen. De twee bedrijven werken al sinds 1994 aan Merced (P7), een 64 bit opvolger van de Pentium Pro (P6).

Naar verwachting blijft de 32 bit x86-lijn voorlopig nog bestaan, maar zal de Merced-generatie uiteindelijk afrekenen met die verouderde architectuur. Een ontwerpteam van Hewlett-Packard in Fort Collins, Colorado, zal de ontwikkeling van de P8, een opvolger van Merced, ter hand nemen. Intel krijgt de leiding over het project. Merced (P7) zou daarentegen hoofdzakelijk door Intels ingenieurs ontworpen worden.
De achtste generatie IA-processor (Intel Architecture), waarvoor HP en Intel nu de eerste schetsen op papier hebben gezet, zal door Intel worden geproduceerd. "We verwachten de opvolger van Merced in 2001", schrijft Linley Gwennap, hoofdredacteur vanMicroprocessor Report. Merced komt op zijn vroegst in 1998 op de markt. HP zal eerst nog de PA-Risc 8500 processor introduceren. Merced zal eerst verschijnen in 64 bit Unix-servers voor Internet en ondernemingsbrede toepassingen en zware werkstations. De 32 bit Pentium Pro-lijn zal worden 'opgerekt' voor toepassingen op het bureau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.