'Meeste database-projecten falen'

Volgens Michael Stonebraker, vice-president van Informix, faalt 80 procent van alle database-projecten. "Indien wij bruggenbouwers waren geweest, zou niemand meer over een brug van ons durven."

Stonebraker deed deze uitspraak op een bijeenkomst tijdens DB/Expo 97, een jaarlijks terugkerende beurs in San Francisco gewijd aan databases, client/server en data warehousing.
De oorzaak van het falen van veel database-projecten ligt vooral in de te lange periode tussen onderzoek en productontwikkeling. Wanneer na een gemiddelde ontwikkeltijd van drie maanden een database klaar is voor gebruik, is deze alweer verouderd door de snelle marktontwikkelingen. Een oplossing voor dit probleem is intensiever overleg met de gebruikers. Maar ondanks deze perikelen zag Stonebraker de toekomst zonnig in. "Over een aantal jaren werkt iedereen met databases, ook in het openbare leven." Hun positie wordt evenwel bedreigd door de voortdurende oorlog die leveranciers met Microsoft voeren. Het gevaar is dat er straks alleen nog maar bedrijfseigen systemen overblijven, die niet met elkaar kunnen communiceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable