Intel-topman gelauwerd in Cannes

De 61-jarige topman van Intel, Andrew Grove, heeft op het Internationale Film Festival in Cannes de eerste 'Cinema Digital Technologies Award' ontvangen. Geheel in 'virtuele stijl' was Grove via de beelden van een videoconferentie in Cannes 'aanwezig '.

Grove ziet de PC-industrie en de amusementsindustrie wel dichter bij elkaar komen, maar voelt zich daar nog niet echt goed thuis. Zijn boodschap voor de filmbusiness is dat 'Visual Connected PC' een nieuw platform wordt in de amusementsindustrie dat traditionele filminhoud kan combineren met interactieve eigenschappen van de PC.
Michel Motro, topman van Zenith Data Systems en lid van het multimedia-comitee van het filmfestival, zei: "Intel's technologie is de hoeksteen van het nieuwe multimedia filmtijdperk, of die nu wordt gebruikt voor het maken, dan wel voor het bekijken van films." Grove benadrukte dat dankzij de inzet van MMX-technologie de productiekosten van een film enorm kunnen dalen. Filmbeelden kunnen volgens hem heel goed met een PC worden gemanipuleerd en bewerkt. De vaak peperdure 'special effects', het knip- en plakwerk en de hele eindmontage lukken beter, maar vooral sneller met de PC, stelt Grove.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.