Intel ontkent beschuldiging Dec

Intel heeft gisteren ten stelligste ontkend inbreuk te hebben gemaakt op patentrechten die berusten bij Digital Equipment. De chipproducent zegt zich tot het uiterste te zullen verdedigen tegen deze 'onterechte aanklacht'.

Afgelopen dinsdag maakte Digital bekend Intel voor de rechter te zullen dagen op beschuldiging van inbreuk op patenten. Intel zou in de Pentium, Pentium Pro en Pentium II gebruik maken van tien door Digital voor haar Alpha-chips ontwikkelde technologieën. Het gaat hierbij ondermeer om technologieën voor cache-management, instructiereeks-voorspellingen en hoge-snelheid instructie-verwerking. Digital meent hierdoor economische schade te hebben geleden en eist - behalve een schadevergoeding - een verbod op het gebruik van de Digital-patenten in de huidige en toekomstige Intel-processoren.
Dec-topman B. Palmer zegt niet over één nacht ijs te zijn gegaan alvorens de zaak voor de rechter aanhangig te maken. Het concern stelt - ondermeer via pagina-grote advertenties gisteren inThe Wall Street Journal enThe New York Times - in haar recht te staan en overtuigende bewijzen te hebben om de beweringen te staven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable