Software Tandem geschikt voor NT

Tandem heeft zijn Nonstop-software-technologie geschikt gemaakt voor Windows NT. Hierdoor kan het concern een veel bredere markt bestrijken met zijn bedrijfskritische oplossingen.

De Nonstop-software is oorspronkelijk ontwikkeld voor Tandems eigen op Unix-gebaseerde Himalaya-platform. Voor NT zijn nieuwe geclusterde applicaties ontwikkeld. Meest sprekende voorbeeld is de Nonstop SQL/MX, Tandems nieuwe open database management systeem, gebaseerd op Nonstop SQL/MP-databasesoftware. Het systeem draait op een 64-processor Windows NT Server-cluster en kan terabyte-databases aan.
Vorig jaar kondigden Microsoft en Tandem een strategische samenwerking aan. Dit heeft nu tot een concrete invulling geleid. Voor Microsoft is dit een doorbraak omdat Windows NT op het gebied van bedrijfskritische applicaties aan betrouwbaarheid wint. "Maar", benadrukt Tandem-ceo Roel Pieper, "dit betekent niet dat NT net zo betrouwbaar is geworden als Himalaya. Dat kan nog jaren duren." Naar verwachting is de Nonstop-software voor NT in 1998 overal te verkrijgen. Unisys heeft al aangegeven de Tandem producten te zullen verkopen. Baan, SAP en Peoplesoft hebben eveneens belangstelling getoond." Een advertentiecampagne van 16 miljoen dollar moet de naamsbekendheid van Tandem bij met name kleinere bedrijven gaan vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.