Oracle neemt belang in Navio

Teneinde haar strategie rond de netwerk computer (NC) meer kracht bij te zetten, zal Oracle-dochter Network Computer Inc (NCI) voor 60 miljoen dollar een meerderheidsbelang nemen in Navio Communications, een spinoff van Netscape.

Navio houdt zich bezig met het uitbreiden van Netscape's Navigator-technologie naar niet-PC- en consumentenapparatuur, terwijl NCI software voor netwerkcomputers ontwikkelt. Beide bedrijven zijn vorig jaar opgericht. Het gecombineerde bedrijf zal NC-software gaan ontwikkelen voor bedrijven, scholen en consumenten. Volgens de overeenkomst zullen de bedrijven hun operationele, marketings- en technologische inspanningen, evenals hun merknamen en producten, gaan combineren. Het bedrijf wordt ondergebracht in een nieuw kantoor in de San Francisco Bay Area.
Jerry Baker blijft NCI'sceo, terwijl Navio-directeur Wei Yen,president van NCI wordt. Netscape-oprichter Jim Barksdale en Oracle-topman Larry Ellison nemen zitting in de raad van bestuur van het nieuwe bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable