IBM geeft NC-strategie gestalte

Met de aankondiging van de CB Connector (Component Broker Connector) en de CB Toolkit krijgt de netwerkcomputing-strategie van IBM duidelijker gestalte. De CB Connector vormt de middelste van de de drie lagen uit het Network Computing Framework (NCF) van IBM.

Met de bijbehorende ontwikkelomgeving CB Toolkit kunnen Java-applicaties worden ontwikkeld. ActiveX-componenten van concurrent Microsoft kunnen worden vertaald in Java-applets. De Corba-standaard (Common Object Request Broker Architecture) wordt door het hele netwerkconcept ondersteund.
De eerste versie van de CB Connector is in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar voor Windows NT en AIX. Eind 1997 is het ook geschikt voor OS/2 en in de loop van 1998 voor Solaris en de mainframe-systemen. Over de exacte prijsstelling heeft IBM nog geen beslissing genomen. CB Toolkit is een object-georiënteerde ontwikkelomgeving. Bij het bouwen van nieuwe software worden de gegevens van de dataserver naar de middelste laag gehaald en wordt de applicatielogica er omheen gebouwd. De systeemontwikkelaar kan zich concentreren op de client-functionaliteit, omdat de CB Connector de koppeling tussen alle systeemonderdelen regelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable