Nieuwe generatie servers HP

Met een serie productaankondigingen heeft ook Hewlett-Packard te kennen gegeven mee te doen aan het concept van 'netwerkcomputing'. Eind 1997 brengt HP drie nieuwe producten op de markt.

Ten eerste een nieuwe lijn servers. De V2200-serie wordt in eerste instantie uitgerust met zestien stuks PA-risc processoren die op 64-bits-technologie gebaseerd zijn en werken op een kloksnelheid van 200 megahertz. Medio 1998 kunnen zelfs 32 processoren in de 170.000 dollar kostende server geplaatst worden.
Ten tweede een nieuwe versie van het besturingssysteem HP-UX. Deze versie 11 is gebaseerd op 64-bits-technologie en bevat de Internet-'features' die versie 10.20 reeds kenmerkten: Netscape Fasttrack Server, Oracle Web Application Server, Java Virtual Machine en de Novell Directory Service. Ten derde biedt HP een nieuwe service aan: de garantie dat zijn systemen 99,95 procent van de tijd in de lucht zijn, dat wil zeggen, maximaal viereneenhalf uur per jaar ongepland 'down' zijn. De service wordt aangeboden voor de HP-9000 Enterprise Server-hardware, besturingssystemen en de 'High availability storage'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable