Forse groei multimedia-markt Europa

De Europese multimedia-markt groeit van 11,82 miljard dollar in 1996 naar 38,34 miljard eind 2003, zo voorspelt het marketingadviesbureau Frost & Sullivan. De snelste groei vindt plaats in Centraal- en Oosteuropese landen.

Het aanbod is verrassend uniform; aanpassingen betreffen vooral taal en cultuur. Educatieve toepassingen vormen nog steeds de hoofdmoot (33,8 procent van de inkomsten in 1996), maar andere toepassingen groeien sneller. Vooral commerciële applicaties en entertainment veroveren meer marktaandeel.
De invloed van Internet vormt de belangrijkste onzekere factor voor multimedia-ondernemingen. Wees aanwezig op het Net en doe ervaring op, zo adviseren de onderzoekers. Hardware-platformen blijven de belangrijkste kostenpost voor gebruikers (78,6 procent in 1996). De uitgaven aan software en services groeien weliswaar, maar het relatieve belang ervan neemt af. Over de kanalen waarlangs multimedia-toepassingen bij de consument terecht zullen komen, bestaat veel discussie. De een betoogt dat televisie het belangrijkste voertuig wordt, de ander zet zijn kaarten op de thuis-PC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.