Grootse ambities Visio

Visio wil wereldwijd doorbreken als standaard op het gebied van tekensoftware. Daarvoor moeten de komende paar jaar 60 miljoen gebruikers worden binnengehaald. Dat zijn er nu 'slechts' anderhalf miljoen.

Om de ambitieuze doelstellingen te ondersteunen heeft het Amerikaanse bedrijf intussen Boomerang Technology en Sysdraw Software overgenomen. Ook verschijnen er in augustus nieuwe productversies op de markt. Een product waarvan men veel verwacht is Visio Professional, waarmee IT- en netwerkmanagers hun infrastructuur in kaart kunnen brengen.
Het bedrijf is relatief jong - in 1992 maakte het zijn debuut op de markt - en concurreert ondermeer met Micrografx, Corel en Microsoft. Zestig procent van de omzet komt uit de Verenigde Staten, 40 procent uit Europa. De tekenproducten zijn bedoeld voor de zakelijke markt. Uitgangspunt is dat gebruikers snel en eenvoudig zakelijke en technische diagrammen kunnen maken. Als basis fungeert de object-georiënteerdestandard shape-technologie. Het bedrijf zorgt ervoor dat de gebruiker uit een grote hoeveelheid vormen ('shapes') kan kiezen bij het maken van een 'flow chart'. Ook kan de gebruiker zelf zijn tekenvormen ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.