'Novell Netware na 2001 overbodig'

"De functionaliteit van de netwerkprogrammatuur van Novell valt uit elkaar en wordt na 2001 door besturingssystemen, applicaties en hardware geleverd.

Besturingssystemen die specifiek op netwerken gericht zijn, hebben geen toekomst." Dave Cappucio van Gartner Group kwam tot die conclusie tijdens een lezing over de overeenkomsten en verschillen tussen dedirectory services van Novell Netware en Windows NT Server. Microsoft zal eerst in de onderkant van de markt toeslaan met NT. Volgens Cappucio zijn de technische capaciteiten van de directory services van NT nog niet al te best, maar voor organisaties met ongeveer dertig servers of minder maakt dat niet zoveel uit.
Novell biedt momenteel technisch de meest geavanceerde directory services en draait bovendien op goedkopere platforms dan NT. Het bedrijf heeft echter de afgelopen vijf jaar te kampen gehad met een gebrek aan visie en leiding. Omdat Netware geen platform is waarop bedrijfskritische applicaties kunnen draaien, moet Novell flink sleutelen aan Netware, zo vindt Gartner. Om de concurrentie aan te gaan, moet een duidelijk pad naar 64-bits-technologie gelegd worden. Daarnaast is het ondersteunen van smp (symmetrical multi processing) van cruciaal belang. Tenslotte acht Cappucio het voor Novell van belang dat aandacht besteed wordt aan het ondersteunen van clustering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.