Novell snijdt fors in personeel

Als gevolg van het onverwachte verlies van bijna 15 miljoen dollar over het afgelopen kwartaal, worden wereldwijd duizend van de bijna zesduizend medewerkers ontslagen.

Novells president en ceo (chief executive officer), Eric Schmidt, begint boven aan de trap te vegen. Van de senior managers is 30 procent �f ontslag aangezegd �f een andere functie aangeboden. Verder kondigde hij aan dat Novell zijn voorraden nogmaals gaat verminderen. De personeelsreductie leidt tot een extra kostenpost van 25 tot 35 miljoen dollar. De schoonmaak in de voorraden leidt tot nog een kostenpost van 20 miljoen dollar.
Er werd een verlies geleden van 14,6 miljoen dollar, tegenover een verlies van 55,4 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet bedroeg 273 miljoen dollar, terwijl die een jaar eerder bleef steken op 188 miljoen dollar. De cijfers van vorig jaar waren echter vertekend vanwege een bijzondere afschrijving op de voorraden.
De tegenvallende verkoop wijt Novell aan een verminderde afzet de indirecte verkoop; nu nog goed voor 54 procent van de omzet. Veel onafhankelijke wederverkopers hebben lange tijd Novell Netware verkocht. Diezelfde distributeurs voeren nu ook Windows NT. De verkoop van NT aan het midden- en kleinbedrijf neemt snel toe. Grote ondernemingen blijven Novell trouw. De verkoop aan grote klanten nam in het afgelopen kwartaal zelfs met 47 procent toe. Novell wil de afhankelijkheid van indirecte verkoop terugbrengen en meer via site-licensering gaan afzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.