Kans fusie AT&T en SBC gering

De Amerikaanse telecombedrijven AT&T en SBC Communications onderzoeken de mogelijkheden om een fusie aan te gaan. Analisten menen echter dat de kans dat deze doorgaat zeer gering is.

De fusie met een geplande waarde van 50 miljard dollar zou niet alleen de grootste zijn in de telecommunicatie, maar zelfs de omvangrijkste die zich ooit in de Verenigde Staten heeft voorgedaan. AT&T heeft nu 60 procent van de Amerikaanse markt voor lange-afstand telefonie in handen, terwijl SBC sinds de recente overname van Pacific Telesis over een aandeel van 25 procent in de markt voor lokale telefonie beschikt.
Het gecombineerde bedrijf zou een telecomgigant worden met een jaaromzet van rond de 80 miljard dollar. Klanten zouden bij het bedrijf in één keer alles kunnen regelen: lokaal bellen, lange-afstand telefoneren en draadloze diensten. Waarschijnlijk loopt de fusie echter stuk op de Amerikaanse antitrust-wetten, omdat zij de concurrentie zou verstikken. En als de combinatie wel wordt goedgekeurd, is dat - volgens analisten - op voorwaarde dat zij de lokale en lange-afstand telefonie gescheiden houdt, waardoor een groot deel van de synergie teniet gedaan wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.