Marengi verlaat Novell

Topman Joe Marengi gaat eind juni weg bij Novell. Sinds een jaar - na het plotselinge vertrek van Bob Frankenberg - is hij president en chief operating office.

Het bedrijf zat al diep in de problemen op het moment van zijn aantreden. Het is Marengi niet gelukt Novell weer op de rails te krijgen. De onlangs bekend geworden cijfers van het tweede kwartaal, dat eindige op 30 april, waren desastreus: een verlies van 14,6 miljoen dollar op een bedrag van 273 miljoen dollar aan omzet. Schmidt, de nieuweceo - Marengi hielp nog om hem aan te trekken - kondigde aan 18 procent van de werknemers te ontslaan. Een deel van de bezuinigingen op personeel zal voortvloeien uit het ontslag of de demotie van 30 procent van het hoger kader. Marengi zei in een interview over zijn vertrek: "It's just time for me to leave". Schmidt zal het grootste deel van zijn taken overnemen totdat een opvolger is benoemd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.