SAP niet snel te implementeren

Een snelle implementatie van Sap bij grote, internationaal werkende bedrijven is onmogelijk. Dat is de ervaring van Alliedsignal Sogefi Aftermarket Europe, producent van componenten voor de machinebouw, de luchtvaart en de automobielbranche in Europa.

Alliedsignal koos in 1996 voor de vervanging van honderden systemen door Sap R/3. Voor de implementatie werd de hulp ingeroepen van Deloitte & Touche Consulting Group/ICS. Zij beschikt ondermeer over een zogehetenFasttrack-methodologie, waarmee opdrachtgevers door diverse implementatiefases worden geleid. De consultancyfirma heeft elders de implementatie van Sap R/3 in de nieuwe fabriek van Tulip Computers begeleid.
De insteek van Alliedsignal was dat de overgang naar Sap de continuïteit van de bedrijfsvoering niet in gevaar mocht brengen. Zonodig moest teruggevallen kunnen worden op de oude legacy-systemen. In januari dit jaar namen vestigingen in Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland de eerste Sap-modules in gebruik. Naar verwachting zullen in de loop van 1998 de laatste delen worden opgeleverd. In totaal heeft het project dan twee jaar geduurd. Al met al een ingrijpend proces waarbij een geheel andere manier van werken is geïntroduceerd, aldus Alliedsignal. Volgens de producent kan Sap R/3 alleen snel worden opgeleverd bij kleinschalige ondernemingen, waarbij de bedrijfsprocessen onaangetast blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.