Uniface gaat over op objecten

Op de Europese gebruikersconferentie in London annonceerde Compuware een nieuwe release van Uniface. Met deze nieuwe versie (7.2) die in november beschikbaar komt en 'web-enabled' zal zijn, zet Compuware een volgende stap op weg naar de omvorming van Uniface tot een 'applicatie assemblage'-omgeving.

De nieuwe generatie Uniface is een omgeving waarin applicaties kunnen worden samengesteld op basis van componenten die met verschillende tools en talen, zoals Java, Cobol, RPG, C++, Visual Basic of Uniface, zijn gebouwd. Compuware levert faciliteiten zoals een 'assembly workbench' en een Object Repository Api, waarmee derde partijen rechtstreeks van en naar de Uniface-repository kunnen lezen en schrijven.
Cruciaal is de beschikbaarheid van de Universal Request Broker (URB) die ervoor zorgt dat de verschillende componenten met elkaar kunnen communiceren. Het onderhouden en wijzigen van de applicaties wordt er sterk door vereenvoudigd. Een volgende stap in de productontwikkeling is het toevoegen van zogeheten BPO's (Business Process Objects). Daarin zijn specifieke bedrijfsprocessen en bijbehorende werkstromen geïntegreerd met de applicatie-ontwikkeling. Release 8 van Uniface, waarmee deze vorm van applicatie-ontwikkeling mogelijk is, moet in de tweede helft van 1998 beschikbaar komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.