Business Framework maakt R/3 open

Het Duitse Sap, leverancier van automatiseringssoftware, maakt met de introductie van het Business Framework van R/3 een open systeem. Hierdoor verworden applicaties tot versie-onafhankelijke vervangbare componenten.

Het product is vanaf R/3 3.1 verkrijgbaar en wordt in versie 4.0 verder uitgewerkt. Dit maakte Sap bekend op Sapphire '97 in de Rai.
Het Framework ligt als een schil om R/3 en verzorgt via Business Application Programming Interfaces (Bapi's) de communicatie met diverse applicaties. Deze zijn niet per definitie van Sap afkomstig. Het staat open voor elk bedrijf dat iets toe wil voegen aan R/3. Door de Bapi's is het systeem te benaderen via een 'toekomstgerichte koppeling'. Totnogtoe zijn er 150 Bapi's, die vrij verkrijgbaar zijn op het Internet (http://www.sap.com/). Applicaties die via deze interfaces werken, hoeven dus niet meer nauw aan te sluiten op de kern van R/3. De programma's worden versie-onafhankelijk. Op dit moment bestaan er al 300 van zulke applicaties, terwijl er op de certificeringslijst van Sap nog eens 700 staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.