Compaq koopt Tandem voor 3 miljard

PC-gigant Compaq maakte gisteren bekend het door de Nederlander Roel Pieper geleide bedrijf Tandem op te kopen. Met de aandelentransactie is een bedrag van 3,1 miljard dollar gemoeid.

Compaq verovert met deze aankoop een plaats in de wereld van de banken en verzekeraars, het marktgebied waar Tandem met zijn betrouwbare, fouttolerante systemen altijd een sterke positie heeft gehad.
Nadat Tandem vijf jaar geleden systemen ging ontwikkelen voor de detailhandel (retail) kwam zijn positie onder vuur. Tandem heeft nooit voldoende marketingkracht kunnen ontwikkelen om bijvoorbeeld datamining-producten aan de man te brengen. Roel Pieper ontkende tijdens een telefonische persconferentie echter dat Tandem zich in een zwakke positie bevindt en dat er daardoor sprake is van een vijandige overname.
Eckhard Pfeiffer, ceo van Compaq, benadrukte de voordelen die de overeenkomst voor beide bedrijven heeft: "Onze producten sluiten op elkaar aan waardoor ons assortiment zeer compleet wordt." Ook de technologieën voor clustering van NT-servers noemde Pfeiffer complementair. Op welke wijze de Tandem-technologie en de door Compaq geadopteerde Wolffpack-technologie in elkaar grijpen liet hij in het midden.
Hoe de bedrijven verder organisatorisch en technologisch gaan samensmelten is ook nog niet bekend. Wel gaat men elkaars distributiekanalen en service-organisaties gebruiken. Het nieuwe bedrijf streeft een omzetgroei van 20 à 30 procent na. De bedrijfsactiviteiten en samenwerkingsverbanden met andere bedrijven blijven in zijn huidige vorm gehandhaafd. Pieper blijft leiding geven aan de Tandem-divisie en rapporteert direct aan Pfeiffer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.