Oplossing voor millenniumprobleem

Bob Bemer, een bejaarde Amerikaanse computerdeskundige (77), heeft een radicale oplossing voor het millenniumprobleem ontwikkeld. Volgens onafhankelijke experts werkt de oplossing en is de methode aanzienlijk sneller dan conventionele oplossingen. De wiskundige en oud-IBM'er heeft zijn sporen verdiend.

Bijna veertig jaar geleden ontwikkelde hij bijvoorbeeld de code die verborgen zit onder de escape-toets. Hij was betrokken bij de standaardisatie van de tekenset die bekend staat als Ascii en bedacht de naam Cobol. Bemer is uitermate goed thuis in de diepere lagen van computers en kan nog vloeiend programmeren in machine code.
In de 'Wall Street Journal' licht Bemer een tipje van de sluier op. "Iedereen probeert de jaartallen te vinden", zegt hij, "maar ik laat jaartallen ons vinden." Zijn methode bekijkt elke rekenkundige bewerking binnen de computer. Daaruit komen de data automatisch naar boven omdat data bijvoorbeeld nooit vermenigvuldigd of gedeeld worden. Zo gauw een datum is gevonden, worden er twee 'digits' aan toegevoegd voor de eeuwaanduiding. In die gevallen waar dat niet mogelijk is, verstopt Bemer de eeuwaanduiding in een paar lege bits van de twee digits. Het concept is aanzienlijk complexer dan hier beschreven, maar het idee werkt zo bevestigen experts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.