Communication Decency Act verworpen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft gisteren de uit 1996 daterende Communication Decency Act in zijn geheel ongeldig verklaard. Zij steunt hiermee een eerder vonnis van een federale rechtbank in Philadelphia.

Deze wet - vooral bedoeld om kinderen te beschermen tegen materiaal dat bestemd is voor volwassenen - verbiedt de verspreiding van onzedelijke teksten en beelden via Internet. Volgens het hof wordt het recht van volwassenen om kennis te nemen van allerlei vormen van informatie en pornografie met deze wet teveel beknot.
De wet was aangevochten door een coalitie van computerbedrijven (Apple en Microsoft), Internet-providers (America Online en Compuserve), burgerrechtenorganisaties en journalistenverenigingen. Volgens hen was de wet dusdanig breed gedefinieerd dat ook veel serieuze informatie - bijvoorbeeld over aids en seksuele zaken - gecensureerd zou gaan worden. Het Amerikaanse congres en president Clinton beraden zich nu over nieuwe wetgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.