Nieuw record Digital's Alphaserver

Digital Equipment Corporation heeft met zijn 64-bit Alphaserver 4100 5/466 een nieuw prestatierecord als datawarehouse gehaald. De zware computer presteerde in onafhankelijke tests, opgesteld door de Transaction Processing Performance Council (TPC), beter dan alle andere single-node systemen.

De test vergeleek kracht, doorvoer en prijs-prestatie verhouding van diverse midrange systemen voor datawarehousing. Het benchmarkmodel van TPC-D simuleert een zakelijke omgeving waarin complexe ad-hoc zoekopdrachten worden uitgevoerd op een grote database. In dit geval was dat een Oracle database versie 7.3.3 van 100 GB. Ten opzichte van een Compaq ProLiant 6000 haalde het Alphaserver systeem 36 procent meer prestatie, 38 procent hogere doorvoer en 10 procent betere prijs-prestatieverhouding. Vergeleken met een NCR WorldMark 4300 systeem zijn deze getallen respectievelijk 30 procent, 20 procent en 40 procent.
Het systeem draaide met vier Digital Alphaprocessoren van 466 MHz, 4 GB geheugen, een 64 bit Digital Unix besturingssysteem versie 4.0D, en versie 7.3.3 van de 64 bit Oracle database.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.