Intel ontkent aanklachten van Dec

Intel heeft officieel bij de rechtbank ontkend dat het kennis heeft gestolen van Digital Equipment Corporation. Deze stap, die Intel beschrijft als 'louter procedureel', is een antwoord op de aanklachten van afgelopen mei.

Dec beschuldigde Intel er toen van dat het tien strategische patenten op de Alpha microprocessor had geschonden. Topman Andy Grove van Intel ontkende en heeft de rechter nu gevraagd om de gerechtelijke kosten naar Dec door te schuiven.
Intussen heeft Intel de 'kenniskraan' naar Dec dichtgedraaid. De computerfabrikant krijgt geen vertrouwelijke informatie meer over de microprocessoren uit Santa Clara. Zonder deze kennis kan Digital moeilijk PC's en servers ontwerpen op basis van Intels komende generaties chips. Achter de schermen voeren de twee nu overleg om tot een regeling te komen. Beide bedrijven beschouwen een schikking als de meest gewenste oplossing. Het zou erop kunnen uitdraaien dat Dec en Intel juist nauwere banden krijgen. Dec zou via Intel bijvoorbeeld de beschikking kunnen krijgen over geavanceerde chipproductietechnologie. Intel heeft wellicht interesse in kennis van de Alpha-processor, die inmiddels een klokfrequentie van 600 MHz kan bereiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.