Satelliet-communicatie slechts hype

De meeste satelliet-projecten voor communicatie zijn gedoemd te mislukken. Dit stelt de Gartner Groep. Van de vijftien initiatieven die nu worden uitgewerkt zullen er hooguit drie succesvol zijn.

De reden hiervoor is dat de markt simpelweg te klein is om de exploitatie van vijftien systemen te rechtvaardigen. Aanvankelijk werd gedacht dat cellulaire draadloze telefonie het zou afleggen tegen telefonie via de satelliet. Dit gebeurt niet.
Satelliet-communicatie zal wel succesvol zijn in een aantal kleine niche-markten. Hieronder rekent Gartner China, India, Maleisië, Indonesië en een aantal Latijns-Amerikaanse landen. Gartner roept IT-managers op zich niet mee te laten voeren met de hype die op dit gebied thans vorm krijgt. "Bedrijven moeten telecommunicatie met behulp van satellieten op de lange termijn niet beschouwen als een markt waar de meeste telecom-gebruikers zitten".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.