Motorola introduceert 'dual band'

Motorola lanceert een 'dual band' geïntegreerd systeem. Hierbij hoeven aanbieders van mobiele telefonie geen rekening meer te houden met verschillende bandbreedten.

Met het zogehetenAdvanced Load Management-systeem vindt een naadloze overschakeling plaats tussen GSM 900 en GSM (DCS) 1800-cellen. De bijbehorende mobiele telefoon 'Microtac International 8900' van Motorola is de eerste telefoon waarbij het niet nodig is handmatig met een schakelaar beide netwerken aan elkaar te koppelen. Het telefoontoestel schakelt zelfstandig over van het ene naar het andere netwerk.
Hoewel 'dual banding' nog nergens commercieel wordt toegepast, vormt het opmerkelijk genoeg wel het uitgangspunt voor het tweede mobiele net in Nederland. In het najaar zal bekend worden gemaakt welke twee consortia de licenties krijgen voor dit op GSM-1800 gebaseerd net, aangevuld met 'Extended' GSM-frequenties. Deze frequenties waren bedoeld voor militaire communicatie, maar zijn in Nederland vrijgekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.