Compaq ontketent prijzenoorlog PC's

Vorige week heeft Compaq bekend gemaakt dat de prijzen van PC's voor het bedrijfsleven met 22 procent worden verlaagd. Analisten zien dit als een reactie op het groeiende marktaandeel van concurrent Dell.

Hewlett-Packard reageerde ogenblikkelijk door aan te kondigen de prijzen tot maximaal 24 procent te verlagen. Ook IBM wilde niet achterblijven. Een Amerikaanse woordvoerder van IBM liet weten dat de prijzen van PC's zodanig worden bijgesteld dat ze "in ieder geval kunnen blijven concurreren". Exacte percentages werden echter niet genoemd.
De prijzenslag wordt algemeen gezien als reactie op het groeiende marktaandeel van computerfabrikant Dell. Die rekent zo'n 10 tot 15 procent minder voor zijn PC's dan de concurrentie. Niet zonder succes. Internationaal gezien is Compaq nog altijd leider op de PC-markt, maar Dell vormt meer en meer een bedreiging. Ook in Nederland zullen de prijzen van PC's dalen, zegt een woordvoerder van Compaq. Volgens hem heeft dat niet veel te maken met de opmars van Dell. Compaq zegt dat de prijsverlaging geen tijdelijke stunt is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.