Sun gaat gevecht aan met NT

Sun neemt met zijn besturingssysteem Solaris op tegen Windows NT. Het bedrijf lanceerde vorige week een nieuwe versie speciaal voor intranetten, die ontworpen is om zowel op Sun Sparcservers als op Intel-systemen te draaien.

Hiermee concurreert Solaris direct met Microsofts NT, bevestigde Sun. Brian Kroll, directeurproduct marketing voor het bedrijf, verklaarde dat dit het eerste product is in een serie van vier nieuwe besturingssystemen op basis van programmeertaal en besturingssysteem Java. "'Solaris voor het intranet' zal de snelste Java-implementatie ter wereld zijn, maar het wordt niet beperkt tot alleen webapplicaties."
Zo bevat het besturingssysteem ondermeer Sunlink waarmee Java op Windows draait. Verder zorgt deze software voor eenvoudige verbindingen met andere server- en desktopplatformen, zoals Windows en Windows NT van Microsoft, Novells Netware, Macintosh van Apple en IBM's OS/2. Deze ontwikkeling past in het streven van Sun om het besturingssysteem Solaris op het Sparc-platform te integreren met Intel op Windows. Hiermee zou niet alleen het Active X-concept van Microsoft op Windows kunnen draaien, maar ook het concurrerende '100 procent puur Java'.
Over de andere nieuwe besturingssystemen is Sun tot nog toe terughoudend. Bekend is wel dat de drie respectievelijk bedoeld zijn voor grote bedrijven, zware desktopgebruikers en Internet Service Providers. Deze nieuwe producten zijn gebaseerd op Sun Solaris en hebben elk gespecialiseerde eigenschappen en mogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-25T00:00:00.000Z Redactie Computable