Jobs wil Kodak-topman als baas Apple

Volgens aanhoudende geruchten heeft Apple Computer tot nog toe drie wenselijke opvolgers voor Gilbert Amelio gevonden. Kodak-president George Fisher, Power Computing-directeur Joel Kocher en ex-ceo van Perot Data Systems, Jim Cannavino, worden genoemd als mogelijke kandidaten voor het presidentschap van Apple.

Steve Jobs zelf noemt Fisher als eerste keus. Deze liet medio juli nog weten minstens tot het jaar 2000 bij Kodak te blijven. Kocher is ondermeer directeur geweest bij Dell Computer.
Kocher had geen commentaar, ondanks geruchten dat Apple een alliantie aan wil gaan met zijn bedrijf. Hierbij zou Power Computing verantwoordelijk zijn voor de directe verkoop van Apple-producten. Cannavino is een ex-IBM topman en verliet onlangs zijn positie als ceo bij Perot Data Systems. Cannavino was drie jaar geleden mede-verantwoordelijk voor de samenwerking tussen Apple, IBM en Motorola voor het Power-PC-platform.
De Apple-oprichter liet ook zijn voorkeur weten voor nieuwe leden voor de directieraad van Apple. Hij noemde ceo Larry Ellison van Oracle, voorzitter John Warnock van Adobe en bankier Daniel Case van Hambrecht & Quist. Ellison heeft al laten weten dat hij op dit aanbod ingaat. Bovendien doet hij een persoonlijk investering van onbekende omvang in Apple. Daarnaast blijven er geruchten de ronde doen dat Steve Jobs toch zelf CEO van Apple wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.