Chipwereld in beroering

De computerchipsindustrie maakt woelige tijden door. De grootste bedrijven in deze miljardenmarkt bevechten elkaar nu door samen te gaan met andere spelers. Zo kocht Intel vorige week voor 420 miljoen dollar Chips & Technologies, een producent van grafische chips.

Prompt daarop werd bekend dat concurrent National Semiconductor processorfabrikant Cyrix voor 536 miljoen dollar overneemt.
Een direct gevolg van deze overnames is een prijsverlaging van Intels Pentiumprocessoren met maar liefst 57 procent. Een daling lag al enige tijd in het verschiet door de introductie van de Pentium II. Dat is een variant van de Pro-chip, maar dan met ingebouwde multimediatechnologie (MMX). Toch verbaasde Intel de IT-wereld door de hoogte van deze korting op de 'oude' processoren. De chipfabrikant voelt zich wel degelijk bedreigd door zijn concurrenten. Deze brachten enkele weken geleden hun Pentium-'killers' uit, processoren met meer rekenkracht voor minder geld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.