Gates: 'Java geen besturingssysteem'

De strijd tussen Sun en Microsoft over het Java-platform lijkt nu ernstige vormen aan te nemen. Microsoft opende vorige week in Seattle de tegenaanval op Java. Microsoft-oprichter en directeur Bill Gates verklaarde dat het "een goede programmeertaal is, maar absoluut geen besturingssysteem".

Gates beargumenteerde deze uitspraak door te wijzen op het probleem dat Java bovenop een ander besturingssysteem draait en daardoor trager functioneert. Bovendien kan Java geen gebruik maken van specifieke hardware- en software-eigenschappen van een systeem doordat het algemeen moet blijven. "Je schrijft software één keer en je hoopt dat het dan op zo'n 42 procent van alle computers draait", parodieerde Gates de Java-slogan van Sun.
Tijdens de Windows Platform Briefing vorige week deed de gehele Microsoft-top gretig mee aan de aanval op Java. Steve Ballmer, de nummer twee bij Microsoft, zei breed lachend: "We hebben eigenlijk nooit goed naar Sun en Java gekeken. Nu hebben we die 'dreiging' onderzocht en er blijken gigantische mogelijkheden voor ons te zijn." Ballmer doelt hiermee op vergroting van het reeds flinke marktaandeel dat Microsofts Visual Java nu heeft. Deze programmeerapplicatie is specifiek voor Windows geschreven en maakt dan ook goed gebruik van die architectuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.