Hayes fuseert met Access Beyond

Modemfabrikant Hayes wil met netwerkdienstverlener Access Beyond fuseren. Dit moet via een aandelentransactie eind van dit jaar zijn beslag krijgen. De waarde van de overeenkomst wordt geschat op zo'n 341 miljoen dollar. Met de geplande samensmelting zijn Hayes' plannen om Micronics op te kopen van de baan.

De acquisitie heeft tot gevolg dat Hayes zijn status als particuliere onderneming zal moeten opgeven. Dechief executive officer enpresident van de nieuwe onderneming, Hayes Communications geheten, wordt Joe Formichelli, die nuoperation officer bij Hayes is. Oprichter Dennis Hayes wordtchairman, terwijl Ron Howard - de huidige 'ceo' van Access Beyond - totvice chairman wordt benoemd.
Hayes heeft wel extra kapitaal nodig om de overname te kunnen financieren. Het bedrijf zoekt naar een mede-investeerder die in ruil voor financiële steun een belang van 11 procent kan krijgen. De modemproducent kon vorig jaar ternauwernood een bankroet ontlopen en kampt met de naweeën daarvan. Het tweede kwartaal werd onlangs afgesloten met een verlies van 2,5 miljoen dollar bij een omzet van 56 miljoen dollar. De modemmarkt kent nog steeds een hevige concurrentiestrijd met krappe marges.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.