HP stopt met Ingres in Openview

De managementsoftware van Hewlett-Packard (HP) wordt niet meer standaard met een Ingres-database uitgevoerd. HP heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van Oracle 7. Openview-klanten met een Ingres-database kunnen de komende zes maanden rekenen op een gratis migratie van Ingres naar Oracle.

Sam Greenblatt,vice president new technologies, reageert gepikeerd op de aankondiging van HP: "Hoe kan HP zijn product nou betitelen als een open raamwerk, als ze exclusief Oracle ondersteunen als Openview-repository."
De keuze van Oracle boven Ingres wordt door HP gerechtvaardigd met het argument dat de meeste Openview-gebruikers al Oracle gebruiken. De Openview-database wordt gebruikt om de management-informatie bij te houden over een complexe infrastructuur van systemen, applicaties en databases. De Unix-versie van Oracle wordt geïntegreerd met de Openview raamwerken IT/Administration en IT/Operations. In 1998 volgt de NT-versie. Andere databases kunnen ook nog gebruikt worden, maar missen ondersteuning vanuit HP. Bovendien presteert een geïntegreerde database beter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.