Integratie Corba en JavaBeans

De oorlog tussen ActiveX en Java-applets laait weer op door een nieuw offensief van de Object Management Group tegen Microsoft. IBM, Netscape, Oracle en Sun hebben aangekondigd de componentenmodellen voor Corba en JavaBeans te zullen integreren.

Ze willen daarmee de ontwikkeling van zakelijke applicaties verregaand vereenvoudigen. Corba-objecten zullen nu automatisch de 'look-and-feel' krijgen van JavaBeans.
De ontwikkelgereedschappen van de vier zullen automatisch een JavaBeans-interface genereren voor Corba-componenten. Zo moet de ontwikkeling van applicaties met kant-en-klare softwarecomponenten, de JavaBeans, kinderlijk eenvoudig worden. IBM kondigde hiervoor enkele weken geleden al zijn CB (Component Broker) Toolkit aan, een ontwikkelomgeving voor Java-applicaties. In het derde kwartaal van '97 zal CB Toolkit beschikbaar zijn. Netscape zal tegen die tijd zijn Visual JavaScript ontwikkelomgeving uitbrengen voor platform-onafhankelijke toepassingen met JavaBeans en Corba. Applicaties zijn met Visual JavaScript net als in CB Toolkit met 'drag and drop' uit kant en klare bouwblokken samen te stellen. Netscape biedt op zijn developers' Website inmiddels zo'n 90 zelfstandige componenten afkomstig van 50 verschillende bedrijven.
Netscape heeft een vergaand commitment uitgesproken voor JavaBeans. Vice-president technology Marc Andreessen kondigde op de conferentie aan dat Netscape zijn SuiteSpot server software en Communicator helemaal in Java zal uitvoeren. Alle diensten in SuiteSpot zullen zich als JavaBeans tonen. Database-benadering en mail-services zijn al uitgevoerd als JavaBeans. Oracle zal al 30 applicaties herschrijven in Java en deze aan zijn klanten beschikbaar stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.