Visa ontwikkelt Java-kaart

Creditcard maatschappij Visa is bezig met het toepassen van Java-technologie op chipkaarten. Voordeel hiervan is dat de software onafhankelijk draait van het hardware-platform.

Uiteenlopende partijen, zoals banken, winkeliers, scholen en ziekenhuizen, kunnen dan zonder technische beperkingen meedoen aan initiatieven op het gebied van chipkaart-technologie. Visa experimenteert met elektronische beurzen: een chipkaart waarop een bepaald bedrag staat dat afgewaardeerd wordt telkens als de houder er iets mee koopt. Naast software-applicaties voor de elektronische beurs, werkt Visa samen met partners aan software voor onder andere elektronisch zakendoen en elektronisch bankverkeer.
De Java-kaart bevat een chip met een besturingssysteem, een Java Virtual Machine, class libraries (bibliotheken met software-onderdelen die door meerdere toepassingen gebruikt worden) en de verschillende Java-applicaties. In de zomer van 1998 start Visa met het eerste proefproject met de Java-kaart. Nog maar 5 procent van de PC-gebruikers is bereid om zijn creditcard-nummer over Internet te sturen. Daarom werkt Visa samen met concurrent Mastercard aan de veiligheidsstandaard SET (Secure Electronic Commerce).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.