Macintosh-gebruiker productiever

Ontwerpers met Macintosh-computers genereren een grotere productiviteit en winst dan gebruikers van Windows-machines. Dit blijkt uit een eerder deze maand gepresenteerd rapport van het Californische IT-onderzoeksbureau Gistics.

Gistics interviewde producenten van digitale media, zoals Internet-advertenties, online marketing en web-ontwikkeling. Per persoon produceren deze Mac-gebruikers gemiddeld 26.441 dollar omzet per jaar meer dan ontwerpers die met Windows-systemen vergelijkbaar werk verrichten. De nettowinst is jaarlijks 14.488 dollar hoger per Mac-gebruiker.
Productiestudio's voor digitale media die Macs gebruiken, verdienen door dit omzetverschil hun investeringen voor desktopcomputers binnen 4,59 maanden terug. Volgens het rapport doen bedrijven met Windows NT-systemen hier 12,58 maanden over. Volgens Stephen Braitman, analist voor Gistics, gelden de financiële voordelen van Mac-systemen ook voor andere sectoren, zoals tekstverwerking, spreadsheets en databasediensten. "Veel van deze resultaten zijn van toepassing op een breder, algemener spectrum van het bedrijfsleven", aldus Braitman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.