Netscape vindt mainframepartners

Netscape Communications werkt sinds deze maand samen met zeventien softwarefabrikanten aan applicaties die mainframesystemen moeten verbinden met het Web. De alliantie omvat ondermeer Attachmate, Bea Systems, Blue Lobster, Information Builders, NCR en Siemens-Nixdorf.

De grote tegenstander van het samenwerkingsverband is IBM, vooral doordat het merendeel van alle mainframes wereldwijd door dat bedrijf zijn gefabriceerd. IBM houdt zich al bezig met web-toegang, ondermeer door het toepassen van Java.
De komende maanden lanceren de leden van het samenwerkingsverband programma's gebaseerd op Netscapes Open Network Environment, de Communicator-clientsoftware en het Suitespot-serverpakket. Deze omvatten open standaarden als Dynamic Html, Java, Javascript, Lightweight Directory Acces Protocol (Ldap) en Common Object Request Broker Architecture (Corba).
Doel is om via het Web toegang te bieden tot mainframedata als gegevens over kredieten, overzichten in de gezondheidszorg en personeelsgegevens. Deze informatie wordt omgezet in Html-, Java- of Javascript-formaat, waarna een gewone webbrowser de bestanden kan weergeven en bewerken.
Eind dit jaar zullen Bea en Blue Lobster hun verbindingssoftware voor mainframes uitbrengen als Javabeans. Information Builders werkt al sinds juni samen met Netscape om zijn programmatuur voor database-ontsluiting te integreren met Netscape's serversoftware.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.