Sun komt met test-tools voor Java

Sun Microsystems komt deze week met een serie hulpmiddelen voor het testen van zelf ontwikkelde Java-applicaties.

Met de drie tools, Javastar, Javaspec en Javascope, kunnen ontwikkelaars en kwaliteitsmedewerkers de gebruikersinterfaces en api's (application programming interface) van hun Java-applicaties en -applets testen en evalueren. Dergelijke tools zijn essentieel voor het creëren van een robuuste Java-omgeving.
Het hoofdproduct, Javastar, wordt gebruikt om applicaties via de gebruikersinterface te testen. De ontwikkelaar kan hierbij acties opnemen, bewerken, combineren en terugspelen. Javaspec voert analyses uit op Java-applicaties en de bijbehorende libraries via hun api's. Met Javascope kunnen ontwikkelaars een kwantitatieve test uitvoeren om te kijken hoe goed het hele testproces is uitgevoerd. De tools zijn zelf ook Java-applicaties en kunnen draaien met iedere Java Virtual Machine. De tools zijn niet goedkoop. Javastar kost 1995 dollar, voor Javaspec betaalt men 1495 dollar en Javascope gaat voor 495 dollar de deur uit.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.