Nieuwe ontslagronde Informix

Bij Informix vallen opnieuw ontslagen. Enkele maanden geleden zijn al 170 mensen de laan uitgestuurd. De databaseleverancier verwacht dat opnieuw een vergelijkbaar aantal medewerkers weg moet.

Aanleiding is het zware verlies in het derde kwartaal van het lopende boekjaar. Dit verlies was ingecalculeerd, maar viel 120,5 miljoen dollar hoger uit dan verwacht. Het bedrag is inclusief 62,1 miljoen dollar voor afschrijvingen en afvloeiingsregelingen. De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 164,7 miljoen dollar. Overigens moet het bedrijf de jaarrekening 1996 herzien vanwege een rekenfout.
De aanhoudende negatieve berichten veroorzaken ook een vrijwillige uitstroom van personeel. Wie Informix in ieder geval verlaat, is Phil White. Hij was al afgetreden alschief executive officer ten faveure van Bob Finocchio, maar behield zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Die post heeft hij nu ook verlaten. Analisten voorspelden White's vertrek al omdat deze niet in de schaduw van anderen kan opereren. Verder zou meespelen dat Finocchio als nieuwe ceo met een schone lei wil beginnen. White genoot weinig vertrouwen meer na de dramatische terugval van Informix.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.